23948sdkhjf

Fortsätter prioritera Zubsolv

Orexos resultat sjunker och företaget kommersialiseringen av Zubsolv ska fortsätta prioriteras.
Läkemedelsbolaget Orexos huvudfokus är fortsatt kommersialiseringen av opiatberoendepreparatet Zubsolv. Det skriver läkemedelsbolagets vd Nikolaj Sørensen i rapporten för det tredje kvartalet.

"Mätt som antal utskrivna tabletter ökade försäljningen av Zubsolv med mer än 80 procent jämfört med andra kvartalet", skriver han.

Det pågår ett kontinuerligt arbete med att vidareutveckla Zubsolv för att kunna differentiera produkten jämfört med konkurrerande behandlingsalternativ.

"Vi kommer att fortsätta att bygga ut vår säljkår i takt med att prissubventionerna förbättras och vi har höga förväntningar på det fjärde kvartalet 2014. Vi har uppnått mycket under årets tre första kvartal och vi är helt inriktade på att fortsätta i snabb takt och säkerställa att vi fortsätter att ta marknadsandelar, och att i det arbetet dra full nytta av de kliniska resultaten från Istart-studien och de förbättrade prissubventionerna", skriver vd:n.

Han meddelar vidare att den så kallade Istart-studien uppvisar positiva data som kommer att användas i kommersiella aktiviteter för Zubsolv från och med fjärde kvartalet i år.

Från och med 1 januari 2015 får Zubsolv ”en prioriterad position" hos USA:s största försäkringsgivare ESI utöver en exklusiv position hos Wellcare, en av ledande betalarna inom det amerikanska hälsovårdsprogrammet Medicaid, med början i november 2014.

Inom kort ska det beslutas om strategin för den fortsatta utvecklingen och kommersialiseringen av OX51 samt Zubsolv utanför USA.

"I båda dessa fall kommer vi att bedöma vilken strategi som är den mest värdeskapande och när det är optimalt att ta in partners. Ett samarbete skulle möjliggöra för företagsledningen och FoU-avdelningen att fortsatt fokusera på lanseringen och utvecklingen av Zubsolv", skriver Nikolaj Sørensen.

Bolagets resultat efter skatt i det tredje kvartalet var -36,8 miljoner kronor jämfört med -28,9 miljoner under motsvarande period förra året. Omsättningen var 131 miljoner (121). Aktien tappade 4 procent i onsdagens öppningshandel. Företagets likvida medel uppgick vid periodens utgång till 299,2 miljoner kronor.

För niomånadersperioden blev resultatet efter skatt -108,2 miljoner kronor (-117,1) med en omsättning på 349,8 miljoner (329,9).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062