23948sdkhjf

Vigmed tankar kassan

Genomför en emission för att ta in 56,4 miljoner inför nya produktlanseringar.
Vigmeds pengar räcker inte till bolagets offensiva planer och därför avser First North-bolaget att genomföra en företrädesemission om cirka 56,4 miljoner kronor. Emissionen är fullt garanterad. Det framgår av medicinteknikföretagets pressmeddelande och delårsrapport på fredagen.

Vigmed planerar bland annat nya produktintroduktioner på marknaden, uppstart av verksamhet i Kina och kommande integration av logistikansvaret in i bolaget.

”Dessa planer tillsammans med det faktum att uppstarten av den nya produktionsanläggningen i Indien blev ett drygt halvår försenad, och därmed försäljningsstarten, innebär att styrelsen bedömt att det befintliga rörelsekapitalet inte är tillräckligt för att finansiera verksamheten”, står det i rapporten för det tredje kvartalet.

Bolaget kommer därför att genomföra en företrädesemission för att få det rörelsekapital som krävs för drift av verksamheten fram till dess att ett positivt kassaflöde kan uppvisas eller åtminstone för kommande tolvmånadersperiod.

I dag sjönk aktien i öppningshandeln och var ned 13 procent vid 9-tiden. Vigmeds försäljning i tredje kvartalet var som förväntat blygsam och i nivå med andra kvartalet.

- Som en naturlig följd av att våra distributörer fått lite mer tid att interagera med sina kunder förväntar vi oss dock en signifikant utveckling från fjärde kvartalet i år och framåt. Vidare förväntar vi att ytterligare distributionsavtal faller på plats under fjärde kvartalet, säger vd och aktieägaren Finn Ketler i rapporten.

Bolaget behåller målet om att nå en omsättning på 5-10 miljoner kronor under innevarande verksamhetsår. För de första tre kvartalen uppgick nettoomsättningen till 0,4 miljoner kronor.

Lanseringen av produktlinjen Swing har blivit något försenad på grund av att det krävs kompletterande uppgifter för att stödja ett CE-godkännande.

- Vi förväntar oss ingen dramatisk försening, och planerar att lansera under fjärde kvartalet, säger Finn Ketler.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11