23948sdkhjf

Bäst att göra affärer i Danmark

Danmark är det europeiska land det är bäst att göra affärer i, visar en ny rapport från Världsbanken.
Villkoren för att starta och driva företag i Europa är allra bäst i Danmark. Det visar Världsbanken i sin nya rapport Doing Business 2015: Going Beyond Efficiency. Det gör Danmark, som klättrat ett steg på listan sedan förra årets rapport, till det fjärde bästa landet i världen när det gäller villkor för företagande. Bland annat gjort det lättare för företagare att starta verksamheter genom att reducera minimikravet för startkapital, konstaterar rapporten.

Övriga europeiska länder på tio i topp-listan är Norge, Finland och Storbritannien. På listan ingår också USA, Sydkorea och Australien. Sverige hamnar först på elfte plats, vilket dock är en förbättring sedan i fjol då man hamnade på plats 14.

Rapporten mäter förordningar som påverkar företagens verksamhet på elva områden och Världsbanken använder sig av ett antal variabler för att avgöra villkoren för företag och hur lätt det är att göra affärer. Det rör sig bland annat om hur lätt det är att få bygglov, få el, registrera egendom, få krediter, skydda minoritetsinvesterare, betala skatt, handel över gränserna, verkställa kontrakt och lösa insolvens. Rapporten mäter även arbetsmarknadslagstiftningen, vilket dock inte ingår i årets ranking.

I rapporten framgår också att företagare i 123 ekonomier globalt såg förbättringar i sina lokala regelverk jämfört med förra året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094