23948sdkhjf

Pfizer tar över Rorgamma

Utvecklingsansvaret flyttas över på samma gång som Karo Bio byter fokus till mer marknadsnära projekt.
I årsskiftet går Karo Bios och Pfizers samarbetsprojekt Rorgamma över i en ny fas där den amerikanska läkemedelsjätten Pfizer ska stå för den fortsatta utvecklingen. Projektet startades upp år 2010 med syftet att identifiera och testa molekyler som hämmar nukleärreceptorn Rorgamma. Förhoppningen var att utifrån upptäckterna kunna utveckla behandlingar mot autoimmuna sjukdomar.

Karo Bio började samarbeta med Pfizer i projektet i slutet av år 2011 . Samarbetsavtalet gav Pfizer rättigheterna till de produkter som skulle komma av projektet. Att företaget nu tar över utvecklingen innebär att projektet går enligt planerna. Det framkommer i företagets kvartalsrapport.

- Arbetet fortgår på bred front inom Pfizer och när projektet når delmål kommer betalningar till oss i form av så kallade milestones och royalties, kommenterar Karo Bios vd Per Bengtsson i rapporten.

Under årets tredje kvartal hann företaget dessutom inleda toxikologiska undersökningar och andra aktiviteter som utgör sluttampen på de prekliniska studierna i projektet ER beta cancer. På samma gång avslutades prekliniska studier i multipel sklerosprojektet ER beta MS och företaget bedriver för tillfället diskussioner med olika läkemedelsbolag för att uppnå ett licensavtal.

Karo Bios nettoomsättning under kvartalet var 8,8 miljoner kronor, vilket är mindre än hälften jämfört med 21,2 miljoner under motsvarande period förra året. Anledningen som pekas ut är att det i siffrorna från föregående år ingår en förskotts- och en milstolpsbetalning från Pfizer på sammanlagt motsvarande 22,1 miljoner kronor.

Även koncernens resultat hade minskat från 6,5 till -9,9 miljoner. Resultatet per aktie var -0,01 (0,01) kronor. I slutet av perioden uppgick företagets likvida medel och andra kortfristiga placeringar till 62,3 miljoner (32,1).

I rapporten meddelar Karo Bio även att verksamhetens fokus nu ska läggas på projekt som är nära marknaden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063