23948sdkhjf

Anställer tolv nya bioinformatiker

Plattformen för bioinformatik växer och Scilifelab startar upp ett mentorprogram.
Under 2015 ska Scilifelabs bioinformatikplattform expandera. Det kommer bland annat inbegripa rekryteringen av tolv nya bioinformatiker vars tjänster ska utlysas innan jul i år.

Åtta rekryteringar kommer att finansieras av Knut and Alice Wallenbergs stiftelse. Dessa kan även placeras på universitet som inte tillhör Scilifelabs två noder i Stockholm och Uppsala. Resterande fyra tjänster är ett samarbete med Chalmers och finansieras av Scilifelabs egen nationella budget. De kommer att placeras i Stockholm eller i Göteborg.

I samband med rekryteringarna lanserar Scilifelab i samarbete med Bioinformatics Infrastructure for Life Sciences, BILS, ett mentorprogram. Programmet ska startas upp nästa år. Doktorander från hela landet kan ansöka och deltagarna kommer att få en erfaren bioinformatiker som mentor i upp till två år.

- Vi tror att regelbunden feedback och råd från en erfaren bioinformatiker över en längre tidsperiod är ett utmärkt sätt att lära sig att använda storskaliga biologiska och medicinska data. Som en bonus får doktoranderna i programmet tillgång till ett mycket värdefullt nätverk av forskare och bioinformatiker från hela Sverige, säger Björn Nystedt vid Scilifelabs bioinformatikplattform i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063