23948sdkhjf

Han tar över på Cellavision

Zlatko Rihter blir bolagets nya vd.


Det Lundabaserade laboratorieteknikbolaget Cellavision har utsett Zlatko Rihter till sin nya vd. Han kommer närmast från danska Origio som specialiserar sig på medicinteknik mot fertilitetsproblem. Där har han varit ansvarig för global försäljning och marknadsföring. Han har även en bakgrund i Getinge och Gambro.

Zlatko Rihter tillträder tjänsten senast den 1 februari 2015.

Han tar över rollen efter Yvonne Mårtensson. Hon har arbetat på företaget i 16 år men meddelade i maj att hon avgår som vd men att hon skulle sitta kvar på posten fram till att en ersättare hittats eller senast till 31 december i år. Sedan mitten av oktober sitter hon som ledamot i medicinteknikbolaget Scandidos styrelse .

Cellavision grundades 1994 baserat på en idé som tagits fram av entreprenören Christer Fåhraeus. 2001 började bolaget sälja sina produkter. I dag utvecklar och säljer företaget analysinstrument för analys av blod och andra kroppsvätskor inom sjukvården. Bolaget har distributionsavtal med stora bolag som Beckman Coulter, Siemens och Abbott.

I juni förvärvade bolaget en teknologiplattform för 6,7 miljoner kronor från amerikanska Clear Lake Medical Foundation som bland annat specialiserar sig på digitalmikroskopi. Syftet är att använda plattformen för att utveckla en ny lösning för mindre sjukhuslaboratorier och förhoppningen är att en ny produkt ska nå marknaden inom ett par år.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078