23948sdkhjf

Köper svenskt för 3,3 miljarder

Bristol-Myers Squibb köper upp det svenska bioteknikföretaget Galecto Biotech.
Svenska Galecto Biotech har skrivit under ett avtal med Bristol-Myers Squibb, BMS. Affären ger läkemedelsjätten rättigheten att köpa upp Galecto vid vilken tidpunkt som helst, dock senast 60 dagar efter att en fas Ib-studie med läkemedelskandidaten TD139 avslutats. Studien ska startas upp av Galecto i början av år 2015.

TD139 är en inhalerbar substans som utvecklas för att bli en ny behandling mot idiopatisk lungfibros och andra typer av ärrbildning i lungan. Det nya avtalet ger BMS rättigheterna till den globala kommersialiseringen av TD139 om substansen når marknaden.

Affären uppgår till 444 miljoner dollar, motsvarande 3,3 miljarder kronor, och kommer att delas upp i en inledande betalning följt av bland annat milstolpsersättningar.

Galecto Biotech bildades 2011. Företaget tillverkar substanser som hämmar proteinfamiljerna galektiner och galaktosidbindande lektiner. Syftet är att ta fram nya behandlingar mot bland annat fibros och inflammation. Tanken med det nya avtalet är att dessa substanser ska komplettera de substanser som BMS har i sin egen fibrospipeline i dagsläget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063