23948sdkhjf

Breddar sig för utlicensiering

Dextech Medical ökar antalet indikationer för läkemedelskandidaten osteodex.
Det Stockholmsbaserade forskningsbolaget Dextech Medical planerar att starta upp ett prekliniskt program för sin läkemedelskandidat osteodex, där molekylen testas som behandling mot bröstcancer.

Tidigare i oktober fick företaget godkänt från både det svenska och det danska läkemedelsverket att starta upp en klinisk fas II-studie med kandidaten mot kastrationsresistent prostatacancer, CRPC. Studien finansieras med hjälp av en nyemission som utfördes under våren och har startats upp enligt plan.

Målet med de prekliniska studierna på bröstcancer är att bredda indikationerna för osteodex inför ett licensavtal.

- Vi har redan utfört mindre studier med bröstcancer, med lovande resultat. Nu vill vi utöka indikationerna för att få ett starkare case inför en utlicensiering av osteodex. Ofta utlicensieras en produkt för en användning men vi hoppas på att kunna göra det för flera indikationer på en gång, säger Peter Kanekrans, IR-chef på Dextech.

Han tillägger att företaget i dagsläget inte har några planer på att utföra några egna kliniska studier med osteodex mot bröstcancer.

Osteodex har tagits fram med hjälp av Dextechs teknikplattform, Guadex, där en aktiv substans kopplas till en dextranmolekyl och en guanidinförening. Dextech har tre globala patent för Guadex och förutom osteodex har Dextech även två andra onkologiläkemedelsprojekt i sin pipeline. Bolaget är beläget på Cancer Centrum Karolinska, CCK, i Solna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079