23948sdkhjf

Hon öppnar nya dörrar för KISP

Karolinska Institutet Science Parks vd Märit Johansson tar plats i branschorganisationen IASP:s styrelse.
Under IASP , International Association of Science Parks and Areas of Innovations, 31:a världskonferens i oktober valdes Karolinska Institutet Science Park, KISP:s, vd Märit Johansson in som ny ledamot i den internationella branschorganisationens styrelse.

I grunden är Märit Johansson disputerad apotekare. Sedan 2008 är hon ledamot i Läkemedelsverkets styrelse och innan dess har hon varit vetenskaplig sekreterare och vice vd på Apotekarsocieteten.

IASP har 405 medlemmar i 73 länder. Organisationens världskonferens besöktes av 600 delegater från 45 länder. Där diskuterades frågor som vilken roll större och internationella företag spelar i forskningsparker samt hur forskningsparker katalyserar utvecklingen av ny teknik

- Det är inspirerande att få möjlighet att följa det internationella arbetet inifrån. Vi på KI Science Park satsar mycket på internationalisering och uppdraget ligger helt rätt i tiden. Det här kan också öppna nya dörrar för oss i andra länder, säger Märit Johansson i ett pressmeddelande.

KISP har i dagsläget runt 80 verksamma bolag. I april i år fick forskningsparkens styrelse en ny ordförande, nämligen Hans Möller som då var vd på forskningsparken Ideon Science Park i Lund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063