23948sdkhjf

Framåt för Aerocrine i USA

Medtechbolaget får FDA-godkännande för instrumentet Niox Vero.
Aerocrine meddelar i dag att det svenska medicinteknikföretaget fått godkänt från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för instrumentet Niox Vero.

Niox Vero är en portabel produkt för mätning av kväveoxid i utandningsluften (Fractional exhaled Nitric Oxide, Feno) för att uppskatta förekomsten av inflammation i luftvägarna. Instrumentet ska användas för att diagnostisera och följa upp patienter med astma.

Precis som sin föregångare Niox Mino består Niox Vero av ett mätinstrument och tillhörande testkit. Skillnaden är att Niox Vero har längre hållbarhetstid än föregångaren, ett uppladdningsbart batteri som underlättar portabiliteten samt en visuell display som ska förenkla utandningen i instrumentet.

- Den förbättrade bärbarheten och de patientfokuserade förbättringarna av Niox Vero kommer att göra det mer praktiskt för både specialister och primärvårdsläkare att göra Feno-mätning till en del av rutinen vid identifieringen och behandlingen av allergisk inflammation i luftvägarna hos patienter som diagnostiserats med eller misstänks ha astma, säger Scott Myers, vd på Aerocrine, i ett pressmeddelande.

Ansökan för Niox Vero lämnades in i december 2013 och lanseringen av produkten förväntas ske under första kvartalet nästa år.

Niox Mino och Niox Vero är de enda FDA-godkända instrumenten för Feno-mätning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063