23948sdkhjf

Säljer innehavet i Cellavision

Industrifonden gör sig av med alla sina andelar i analysföretaget.
Storägaren Industrifonden bekräftade på torsdagsmorgonen att fonden har sålt hela sitt innehav i Cellavision, som utvecklar och säljer instrument och mjukvaror för automatiserad digital bildanalys av blod och andra kroppsvätskor.

Industrifondens aktiepost attraherade starkt institutionellt intresse och placerades på svenska och internationella investerare, inklusive ett antal befintliga aktieägare, skriver Industrifonden i ett pressmeddelande.

Försäljningen av aktierna genomfördes av ABG Sundal Collier, som på torsdagsmorgonen mäklade aktierna inbördes till kursen 44,60 kronor.

Industrifondens innehav motsvarade cirka 15 procent av det totala antalet aktierna i Cellavision och Industrifonden var före försäljningen den största ägaren.

- Vi har under 15 år deltagit aktivt i att bygga upp Cellavision från ett litet forskningsbolag till ett internationellt väl positionerat medicinteknikföretag. Bolagets framtid ser ljus ut, men vår roll är avslutad. Denna lyckade investering gör att vi nu får in nytt kapital för nya investeringar, säger Lars Henriksson, investeringsansvarig Industrifonden, i ett pressmeddelande.

Läs mer om Cellavision.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079