23948sdkhjf

Vibrosense Dynamics till börsen

Tar in tolv miljoner genom en emission inför en notering på Aktietorget.
Den 4 maj tar det Malmöbaserade medtechbolaget Vibrosense Dynamics klivet in på börslistan Aktietorget. Inför noteringen genomför företaget en nyemission.

Teckningstiden i nyemissionen sträcker sig från i dag 9 mars till 1 april och teckningskursen ligger på 4,95 kronor per aktie. Emissionen har ingen företrädesrätt. Vid fullteckning kan den tillföra Vibrosense 12,13 miljoner kronor. Bolaget har i dagsläget fått in teckningsåtaganden som täcker 1,1 miljoner kronor.

Vibrosense Dynamics säljer det egenutvecklade instrumentet Vibrosense Meter för att upptäcka nedsatt vibrationskänsel i händer och fingrar. Det används i dagsläget vid Arbets- och Miljömedicin i Sverige och Norge samt inom företagshälsovården. Syftet är att förebygga vibrationsskador genom att upptäcka tidiga känselförändringar. Instrumentet är baserat på bolagets egenutvecklade metod multifrekvens vibrametri.

Nu arbetar bolaget tillsammans med läkare och forskare i Lund och Malmö med att utveckla ett liknande instrument för fötterna. Där är syftet att kunna förebygga uppkomsten av fotsår som en följd av diabetes, genom att identifiera tidiga känselförändringar i fotsulan. Förhoppningen är att instrumentet ska vara färdigt under andra halvåret 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079