23948sdkhjf

Tackar Storbritannien

Sectra visar upp en fördubblad orderingång, bland annat från Storbritannien.
Medicinteknikbolaget Sectra redovisar ett resultat efter skatt på 28,4 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2014. Det är en marginell minskning från 28,8 miljoner under motsvarande period året innan. Resultatet per aktie uppgick till 0:76 kronor (0:78).

Rörelseresultatet blev 31,9 miljoner kronor (30,6) och rörelsemarginalen var 13,2 procent (14,6).

Nettoomsättningen uppgick till 242 miljoner kronor (210) samtidigt som orderingången steg kraftigt och uppgick till 549 miljoner kronor (257). Det innebär att Sectras orderingång mer än fördubblades under det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret. En av förklaringarna hittas i Storbritannien där trenden inte är ohållbar, enligt bolagets vd Torbjörn Kronander.

Han konstaterar i rapportens vd-ord att orderingången på den brittiska marknaden har tredubblats under räkenskapsårets nio första månader.

- Situationen i Storbritannien beror emellertid till stor del på en transient lokal effekt i och med att många sjukhus är tvingade att köpa nya system eller förnya sina avtal innan sommaren 2015. Den ordernivå vi nu har sett på denna marknad kommer därför inte att ligga kvar under kommande år, skriver Torbjörn Kronander i rapporten.

Sectras omsättning i Storbritannien uppgick till 172 miljoner kronor under niomånadersperioden (101) och den brittiska marknaden var därmed bolagets näst största efter den svenska.

Koncernens orderingång uppgick till 549 miljoner kronor i det tredje kvartalet, en uppgång med 114 procent från motsvarande period föregående år. Det är inte bara den brittiska verksamheten som ligger bakom.

- Relativt föregående år dubblerar vi orderingången under tredje kvartalet. Orderingången kan dock variera kraftigt mellan kvartalen på grund av en del mycket stora mångåriga kundkontrakt. Sectra växer framförallt i USA, där vi börjar märka effekten av topplaceringen i den förra KLAS-utvärderingen, skriver bolagets vd i rapporten.

Mjukvarubolaget Sectra utvecklar it-lösningar för användning inom bland annat röntgen.

Läs mer om Sectra.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063