23948sdkhjf

Biolight lanserar tidigare

Efter en oväntat stark försäljning i Norge planerar medtechbolaget att tidigarelägga lanseringen av sin ljusbehandling i Danmark och Finland.
Det Stockholmsbaserade medicinteknikbolaget Biolight tidigarelägger sin lansering i Danmark och Finland. Bakgrunden är en mycket stark försäljningsstart i Norge, framgår det av ett pressmeddelande.

Bolaget tecknade i oktober 2014 ett exklusivitetsavtal för distribution i Norge med det norska bolaget Infonor. Efter enbart fem månader överstiger försäljningen i Norge allas förväntningar, skriver Biolight.

- Från lanseringen i oktober förra året till dags dato har försäljningen i Norge uppgått till 1,5 miljoner kronor, vilket är betydligt mer än budgeterat, säger Biolights vd Jenny Carenco i en kommentar.

Biolight bedömer att försäljningen i Norge "vida kommer att överstiga" det bolaget initialt budgeterat för 2015.

Enligt Biolight har intresset för att bli exklusiv distributör för bolaget i de övriga nordiska länderna ökat starkt.

- Vi vet nu hur vi ska lägga upp effektiva och lönsamma distributörsavtal, och vi kommer att starta upp liknande verksamheter i Danmark och Finland under våren och sommaren, vilket är sex-tolv månader tidigare än planerat, kommenterar Jenny Carenco.

Biolight är på god väg mot lönsamhet och räknar med att kunna redovisa ytterligare stärkt försäljningsutveckling och positivt resultat för helåret 2015.

Bolaget har en patenterad metod för användning av pulserande monokromatiskt rött-, och infrarött ljus för att påskynda sårläkning hos både människa och djur. Företagets aktie är noterad på den nordiska tillväxtmarknaden Nordic MTF, NGM, vilket innebär att det är på väg till börsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063