23948sdkhjf

Han ska vända trenden

I dag tillträder Bactiguards nya vd som ska öka försäljningen genom situationsanpassat ledarskap.
I dag 16 mars tillträder Niels Christiansen som ny vd för medicinteknikbolaget Bactiguard. Han har tagit över tjänsten efter Johan Rugfelt som meddelade i december att han avgår av privata skäl. Han kommer att återgå till sin tidigare tjänst som chief operating officer, COO, på bolaget.

Niels Christiansen har erfarenhet från life science-, medicinteknik- och energibranschen, bland annat från 23 år på Siemens. Han kommer närmast från det svenska diagnostikbolaget Hemocue, där han var vd 2008-2014.

Bactiguard utvecklar och säljer infektionshämmande produkter för sjukvården, bland annat katetrar. Företaget noterades i juni 2014 på Nasdaq OMX Stockholm och har fått en tuff start på börsen. Nu gäller det för Niels Christiansen att vända trenden.

Vad är det som lockar med Bactiguard?

- Det är en spännande utmaning och jag ser fram emot att jobba med en teknologi som minskar vårdrelaterade infektioner och spridningen av multiresistenta bakterier. Det är ett stort samhällsproblem.

Vad ser du för utmaningar?

- Bactiguard behöver öka försäljningen av de egna produkterna. Även om de räddar liv och är kostnadseffektiva i längden, är det svårt och tidskrävande att få sjukvården i Europa och USA att ta upp nya innovationer.

Hur ska du lyckas med det?

- Jag har lång erfarenhet av ledarskap i medtechbranschen och ett stort globalt nätverk. Ska man bli ett globalt bolag är det viktigt att förstå olika kulturer – bara i Tyskland och England ser sjukvårdssystemen helt olika ut, för att ta ett exempel.

Vad kännetecknar en god ledare?

- Jag tror mycket på situationsanpassat ledarskap, att motivera sina medarbetare genom coachning samt att våga delegera. Det är viktigt att sätta upp tydliga planer och mål som kontinuerligt följs upp samt att ständigt försöka hitta sätt att förbättra företagets produktivitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078