23948sdkhjf

Han leder Abbvie Sverige

Eduardo Leyva är ny vd för Abbvies svenska verksamhet.
I mars tillträder Eduardo Leyva sin nya roll som vd för läkemedelsjätten Abbvies verksamhet i Sverige. Han har spenderat de senaste 16 åren på Abbott och Abbvie, i olika länder. Eduardo Leyva kommer närmast från en tjänst som vd på Abbvie i Portugal, en roll som han innehaft sedan år 2011.

I grunden är Eduardo Leyva ingenjör. Han har dessutom en internationell MBA-examen.

- Som ledare är mitt främsta fokus att skapa ett välfungerande och högpresterande team – och att jobba tillsammans med externa partners för att tillsammans hitta innovativa och hållbara lösningar för vården och patienterna. Abbvies svenska organisation är redan nu kända för att skapa innovativa program tillsammans med flera aktörer i samhället – och jag hoppas på att ta detta arbete till nästa steg, säger Eduardo Leyva i ett pressmeddelande.

Abbvie är ett amerikanskt läkemedelsföretag som får en stor del av sin inkomst från försäljningen av det immunhämmande läkemedlet Humira, adalimumab. För ett par veckor sedan meddelade bolaget att det ska köpa upp det amerikanska cancerbolaget Pharmacyclics för 21 miljarder dollar – motsvarande 176 miljarder kronor. Förhoppningen är att köpet ska vara lönsamt snabbt, främst tack vare Pharmacyclics lymfom- och leukemiläkemedel Imbruvica, ibrutinib.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062