23948sdkhjf

Boule tror på försäljningen

Har tilltro till marknadens efterfrågan på bolagets nya diagnostikinstrument.
Flera distributörer har lagt beställningar på bloddiagnostikföretaget Boule Diagnostics nya generation av diagnostikmaskiner, och bolaget är inte oroligt för efterfrågan på denna, den första bolaget har lanserat sedan 2006. Det sade Boules vd Ernst Westman vid sin bolagspresentation på Remiums kapitalmarknadsdag på tisdagen.

- Vi kommer att höja priset generellt för den nya maskinen mot distributörer. Vi har redan fått ordrar lagda; jag är inte orolig för att det inte skulle vara drag i efterfrågan på den, sade han.

I januari aviserade Boule att Landstinget i Östergötland hade beslutat att köpa in maskinen efter en upphandling. Där deltog två aktörer, enligt Nyhetsbyrån Direkts efterforskningar: Boule och en till.

Under sin presentation sade Ernst Westman att Boule nu räknar med en tioårig livslängd avseende hur länge Boules maskiner, i dag cirka 20 000 installationer, står för återkommande intäkter till bolaget.

Han betecknade antagandet som försiktigt: när affärsmodellen som bygger på förbrukningsvaror med hög marginal, låsta till just Boules maskiner, sjösattes 2006 antog Boule en åttaårig maskinlivslängd, men det upptäcktes så småningom att de håller betydligt längre.

Vidare framkom att bolaget fördröjts något på grund av "tråcklighet att komma igenom" med sin lansering i Kina - en prioriterad och potentiellt gigantisk men alltjämt relativt liten marknad för Boule. Det stora hindret utgörs av svårigheten att få nödvändiga godkännanden från Kinas FDA-motsvarighet CFDA.

Kina finns trots sin storlek inte med på listan över Boules tio största länder. Omkring en tredjedel av försäljningen kommer från USA, och av fjolårets omsättningsökning på 12 procent stod positiva dollar- och även euroeffekter för cirka 5 procentenheter. Det motsvarade en ökning av försäljningen som var i paritet med ökningen av rörelseresultatet för Boule, som inte bedriver någon valutasäkring.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095