23948sdkhjf

Lägger ner studie

Bioinvent avslutar en studie med antikroppen BI-505 mot blodcancerformen asymtomatiskt multipelt myelom.
Som ett resultat av en strategisk analys av antikroppen BI-505:s potential kommer bioteknikbolaget Bioinvent att avsluta sin pågående studie på asymtomatiskt multipelt myelom. Sjukdomen har inte någon kommersiell potential för Bioinvent, och verkningsmekanismen för BI-505 är inte lika relevant för denna indikation, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Den strategiska analysen av BI-505, som binder specifikt till molekylen icam-1, har gjorts av bolaget tillsammans med ledande auktoriteter och specialister.

Analys av data för BI-505 pekar på att antikroppen kan ha en unik förmåga att öka djupet och kvalitén i responsen hos patienter som genomgår standardbehandling mot multipelt myelom. Många patienter med multipelt myelom svarar initialt bra på existerande behandlingar, men drabbas så småningom av återfall och avlider av cancern som en följd av myelomceller som finns kvar efter behandlingen.

Bioinvent planerar att genomföra en fas IIa-studie med multipelt myelom-patienter som genomgått autolog stamcellstransplantation, ASCT, för att undersöka förmågan hos BI-505 att i kombination med standardbehandling förbättra djupet och kvalitén i responsen efter ASCT.

Studien beräknas omfatta cirka 30 patienter och planeras att starta i början av 2016. Den kommer att genomföras som en prövarinitierad studie i nära samarbete med ledande forskare på Abramson Cancer Center vid University of Pennsylvania.

För ett par dagar sedan meddelade Bioinvent att bolaget även planerar ett kliniskt studieprogram i fas II/IIa med kandidaten TB-403 mot hjärncancerformen medulloblastom. Programmet förväntas komma igång under andra halvåret 2015.

Läs mer om Bioinvent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078