23948sdkhjf

Xvivo levererar till Florida

Under mars månad ska medtechbolaget leverera sin teknik för perfusion av lungor till USA. I dag fick företaget dessutom ett nytt patent i landet.
Två kliniker i Florida, USA, har nyligen tecknat avtal med First North-listade Xvivo Perfusion. Avtalet gäller medtechbolagets teknik för perfusion och evaluering av marginella lungor inför lungtransplantation. Xvivo skriver i sitt pressmeddelande att Xvivo Perfusions XPS och Steen Solution är de enda godkända produkterna i USA för ändamålet.

Vidare uppges att Florida, som är en av de folkrikaste delstaterna i USA, är rankad som topp fem i antal lungtransplantationer utförda i landet. De två kliniker som beställt varsin XPS står för cirka hälften av delstatens lungtransplantationer.

Leverans är beräknad att ske i mars.

- Det är ett mycket glädjande genombrott för EVLP (Xvivos lungtransplantationsteknik, red anm) med XPS och Steen Solution som nu skett i Florida, vilken är en av de delstater i USA som gör flest lungtransplantationer. Extra glädjande är det naturligtvis att det sker på två kliniker samtidigt, säger vd Magnus Nilsson, i ett pressmeddelande.

I dag fredag meddelar Xvivo dessutom att patentverket i USA har godkänt ett tredje patent inom familjen "Preservation and evaluation solution".

- Detta innebär inte bara att Steen Solution och XPS har ett ökat patentskydd i USA utan också att Xvivo har patentskydd för användning av en bred variation av alternativa perfusionslösningar vid organperfusion och evaluering, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Patentet gäller till slutet av 2022.

Läs mer om Xvivo Perfusion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078