23948sdkhjf

Alteco tecknar avtal

Ny distributör blir medtechbolagets andra i Ryssland.
Det Lundabaserade medicinteknikbolaget Alteco Medical har tecknat avtal med Inter Gavan om distribution av Alteco LPS Adsorber i Ryssland. Avtalet innebär att Alteco nu har två distributörer i Ryssland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Inter Gavan, med huvudkontor i St. Petersburg, är en distributör med många års erfarenhet av försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter på den ryska marknaden.

- Samarbetet med Inter Gavan innebär att Alteco breddar sitt distributörsnätverk i Ryssland och att vi kan öka penetrationstakten. Avtalet innebär också att vi får en ökad riskspridning i vår ryska verksamhet, säger vd Jonas Jönmark i ett pressmeddelande.

I går torsdag meddelade Alteco att den ryska distributör som bolaget sedan länge haft samarbete med har lämnat in en stor order till ett värde om cirka 1,1 miljoner kronor.

- Det är glädjande att vi under rådande marknadsförhållanden i Ryssland når framgångar, säger vd Jonas Jönmark.

Alteco Medical är verksamt inom sepsis, livshotande blodförgiftning. Produkten Alteco LPS Adsorber verkar genom att fånga in bakterietoxiner av typen lipopolysackarider, LPS, från blodet. På så vis hämmas sjukdomsförloppet bakom LPS-inducerad sepsis.

I januari meddelade Alteco att bolaget förbereder en klinisk studie, Asset , där Alteco LPS Adsorber ska jämföras med placebo hos intensivvårdspatienter med septisk chock. Asset ska utföras vid flera center parallellt, i Sverige, Norge och Finland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094