23948sdkhjf

Oligonukleotider för nästa generations DNA-sekvensering

De nya oligonukleotiderna från Sigma Aldrich levereras tillsammans med ett gränsvärde för korskontaminering, för ökad trygghet vid nästa generations DNA-sekvensering.


Numera finns oligonukleotider speciellt anpassade för nästa generations DNA-sekvensering. De nya oligonukleotiderna från Sigma-Aldrich levereras tillsammans med ett gränsvärde för korskontaminering. Denna trygghet är avgörande för att användaren ska kunna designa sina experiment - med vetskap om att den data som genereras också härstammar från rätt prov.

Det är speciellt oligonukleotider med olika ID-taggar, som utgörs av specifika DNA-sekvenser, som är känsliga för korskontaminering. På grund av den höga kapaciteten hos dagens instrument för DNA-sekvensering används de provunika DNA-sekvenserna för att märka in och analysera flera prover parallellt på samma instrument. Om det då finns korskontaminering mellan ID-taggarna blir även proverna sammanblandade i den efterföljande analysen av data.

Det är detta som Sigma-Aldrich nu vill adressera genom att införa ett gränsvärde för korskontaminering på 0,25 procent eller lägre. Detta erbjuds i kombination med olika typer av ISO-ackrediterad tillverkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062