23948sdkhjf

Biogaia till Mexiko

Tecknar exklusivt avtal för sina munhälsoprodukter.
Ett nytt exklusivt avtal ger läkemedelsbolaget Silanes rättigheten att sälja probiotikaföretaget Biogaias munhälsoprodukter i Mexiko. Bolagets probiotiska sugtabletter säljs i dag i drygt 20 länder och ska lanseras på den mexikanska marknaden under år 2015.

Ett av Silanes fokusområden är den kroniska metabola sjukdomen diabetes, där munhälsoproblem är en vanliga. Biogaias sugtabletter kommer att marknadsföras under Silanes diabetes-varumärke Probucal-D.

- Mexiko är det land i världen med det sjätte högsta antalet diabetiker och diabetes kopplas ofta till munhälsosjukdomar. Med en stark lokal parter hoppas vi på en lyckosam lansering av Biogaias munhälsoprodukter i Mexiko, säger Biogaias vd Peter Rothschild i ett pressmeddelande.

Biogaia är ett svenskt bioteknikbolag som utvecklar och säljer probiotiska produkter som främst baseras på bakterien Lactobacillus reuteri Prodentis. I januari tecknade bolaget ett annat exklusivt försäljningsavtal med Vietphap International för det probiotiska kosttillskottet Biogaia Protectis Baby i droppform på den vietnamesiska marknaden. Där ska kosttillskottet lanseras under året.

Läs mer om Biogaia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062