23948sdkhjf

Tidigarelägger studie

Biogaia söker samarbetspartner till dotterbolagets kliniska studie, som ska genomföras tidigare än förväntat.
Probiotikaföretaget Biogaias dotterbolag Infant Bacterial Therapeutics, IBT, arbete med att ta fram ett läkemedel för att förebygga sjukdomen nekrotiserande enterokolit, NEC, har fortskridit snabbare än planerat och bolaget kommer redan under 2015 att förbereda en studie på produktens säkerhet och tolerans. Enligt den ursprungliga planen skulle studien startat under 2016.

För att möjliggöra tidigareläggandet av studien kommer Biogaia att tillföra dotterbolaget IBT ytterligare 520 000 dollar skriver Biogaia i ett pressmeddelande. Det motsvarar nära 4,4 miljoner kronor.

I november 2013 beslöt Biogaias styrelse att investera upp till 42 miljoner kronor i en första fas av ett långsiktigt projekt som syftar till att ta fram ett läkemedel med mycket höga hygien-, analys- och dokumentationskrav, för att förebygga den dödliga sjukdomen NEC, som drabbar för tidigt födda barn.

IBT har beviljats klassificering som särläkemedel för förebyggande av NEC i både Europa och USA, haft konsultationer med FDA och EMA samt hunnit långt i utvecklingen av produktionsprocessen för produkten.

Innan några kliniska studier genomförs ska IBT:s finansieringsbehov vara tillgodosett genom extern finansiering. Arbetet med att hitta en lämplig samarbetspartner har inletts tillsammans med en bank i London.

- Genom denna ytterligare begränsade finansiering från Biogaia vinner vi värdefull tid och ökar därigenom projektets värde, säger Peter Rothschild, vd för Biogaia, i ett pressmeddelande.

Enligt bokslutsrapporten äger Biogaia 90,1 procent av IBT.

Läs mer om Biogaia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063