23948sdkhjf

Moberg Pharma får två patent

På två dagar har läkemedelsbolaget fått ett nytt patent i USA och ett i EU.
I går onsdag meddelade läkemedelsbolaget Moberg Pharma att det amerikanska patentverket har utfärdat ett patent för bolagets receptfria läkemedel Kerasal Nail mot nagelsvamp.

Patentet, 8 987 330, löper ut år 2034. Det täcker nya beredningsformer för topikal användning av Kerasal Nail på naglar. Med en marknadsandel på 22 procent är Kerasal Nail i dagsläget marknadsledande bland de receptfria nagelsvampsbehandlingar som finns i USA.

I dag torsdag fick bolaget ännu ett patent, den här gången i EU. Patentet, 2 672 962, sträcker sig fram till år 2032. Det gäller bolagets kandidat MOB-015. Patentet omfattar nya formuleringar för topikal behandling av nagelsvamp, som ska öka genomsläppningen av svampdödande allylaminer, som terbinafin, in i och genom nageln.

Beskedet kommer en dryg månad efter ett godkänt patent för MOB-015 i USA .

- Godkännandet av det europeiska patentet - i tillägg till det nyligen godkända amerikanska patentet - stärker värdet av MOB-015 projektet. Vi fortsätter våra diskussioner med potentiella partners och förberedelser för start av fas III under 2016, säger bolagets vd Peter Wolpert i ett pressmeddelande.

För båda de nya patenten är motsvarande patentansökningar redan inlämnade på alla för bolaget större marknader, skriver Moberg Pharma i sitt pressmeddelande.

- Den snabba försäljningstillväxten av de nya receptbelagda nagelsvampspreparaten i USA under de senaste 9 månaderna ökar värdet av sjukdomsområdet. Baserat på fas II-data bedömer vi att MOB-015 har potential att bli ett bättre behandlingsalternativ än övriga utvärtes produkter, inklusive de som nyligen lanserats i Nordamerika, säger Peter Wolpert.

Läs mer om Moberg Pharma.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079