23948sdkhjf

Hallå där Jacob Tellgren…

…vd för läkemedelsföretaget MSD som har flyttat hela sin svenska verksamhet till den framväxande Hagastaden. Varför valde ni att flytta dit?
Förväntningarna är stora på Hagastaden som spås bli ett nav för forskning och utveckling inom life science, och jämförelsen med kluster som de i Cambridge och Boston Massachusetts diskuteras flitigt. Placeringen är strategisk, med närhet till både sjukvård och akademi. Den 25 mars invigde MSD sitt nya kontor i den framväxande stadsdelen.

Varför valde ni att flytta bolaget till Hagastaden?

- Några av nyckelfaktorerna i Cambridge och Bostons framgångar är närheten till sjukvården, säger Jacob Tellgren, vd MSD Sverige.

- Det kan te sig paradoxalt i vår uppkopplade värld men fysisk närhet spelar roll. Vårt kontor ligger nu 500 meter från Karolinska Institutets hjärta Aula Medica och 300 meter från det som snart är Europas modernaste akutsjukhus, nya Karolinska sjukhuset i Solna.

Hagastaden har inte bara nära till Karolinska institutet utan även KTH, Handelshögskolan och Stockholms universitet ligger på behagligt avstånd och förhoppningen är att en rad forskningsintensiva life science-företag ska flytta in allt eftersom.

- Vi på MSD tror oerhört mycket på att den här närheten spelar roll. Tillsammans med alla dessa värdefulla aktörer kan vi genom att komplettera varandra hitta vägar framåt.

Förutom att driva utvecklingen och finna lösningar på de stora utmaningar som hälso- och sjukvården står inför finns förväntningar på att ett nytt medicinskt kluster i Stockholm ska innebära flera arbetstillfällen. Och förväntningarna är befogade – i Boston har sysselsättningen inom läkemedelsindustrin ökat med 40 procent mellan 2004-2013.

- För oss är det ett affärsmässigt viktigt beslut att flytta vårt kontor hit. Men det är även en symbolhandling. Vi visar att vi vill vara en del av svensk sjukvård och inte stå vid sidan av och titta på.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094