23948sdkhjf

Portföljbolag får särläkemedelsstatus

Karolinska Development-bolaget Axelar avyttras, och Clanotech får särläkemedelsstatus för sin behandling mot grön starr.
Karolinska Development meddelar i dag fredag att portföljbolaget Clanotech har beviljats särläkemedelsstatus av den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA. Den gäller läkemedelskandidaten CLT-28643 som påverkar bildningen av blodkärl, fibros och uppkomsten av inflammation under läkningsprocessen efter kirurgiska ingrepp mot ögonsjukdomen glaukom, grön starr.

- Clanotech fokuserar på ett viktigt terapeutiskt område då inkorrekt läkning efter kirurgisk behandling av glaukom ofta har negativ inverkan på patienters förmåga att behålla synen. Karolinska Development är en hängiven investerare i innovativa behandlingar som tillgodoser medicinska behov och Clanotechs strategiska ställning i vår portfölj bekräftas av FDAs beslut att bevilja särläkemedelsstatus, säger Jim Van heusden, vd för Karolinska Development, i ett pressmeddelande.

Det är den andra särläkemedelsstatusen på kort tid för Karolinska Development, vars portföljbolag Dilaforette fick samma status i USA för en vecka sedan för sin substans mot blodsjukdomen sicklecellanemi.

I dag meddelar Karolinska Development dessutom att portföljbolaget Axelar har avyttrats. Innehavet har sålts av Kdev Investments till Östersjöstiftelsen, för en icke-offentliggjord köpeskilling kombinerad med en tilläggsköpeskilling som baseras på den framtida avkastningen.

- Avyttringen av innehavet i Axelar frigör resurser till våra kärninnehav i den strategiska portföljen, vilket ger oss ökade möjligheter att bygga långsiktigt värde för våra aktieägare, säger Jim Van heusden.

Läs mer om Karolinska Development.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063