23948sdkhjf

Scibase får ny chef

Tobias Bergenblad ska driva medtechbolagets försäljning i Europa och Australien.
Det Stockholmsbaserade diagnostikföretaget Scibase har rekryterat Tobias Bergenblad som ny global försäljningschef. Han kommer närmast från en tjänst som försäljningschef i Asien på medtechbolaget Aerocrine. I sin nya roll kommer hans fokus att ligga på Australien och den europeiska marknaden, där Tyskland och Sverige är prioriterade marknader.

- Scibase befinner sig i en mycket spännande fas där vi utvecklar våra kommersiella kanaler. Jag ser mycket fram emot att vara en del av Scibase och att få driva försäljningen på befintliga och nya marknader, säger Tobias Bergenblad i ett pressmeddelande.

Scibase säljer ett instrument för tidig och objektiv diagnosticering av hudcancerformen malignt melanom. Produkten, Nevisense, grundas på forskning från Karolinska institutet. Forskningen bakom verktyget baserar på elektrisk impedansspektroskopi, EIS, som utnyttjar olika elektriska egenskaper hos mänsklig vävnad för att kategorisera cellstrukturer och därigenom detektera maligniteter.

År 2012 redovisade Scibase positiva resultat från en klinisk studie med Nevisense. Där deltog 22 kliniker i USA och Europa. Totalt ingick 1 900 patienter. Baserat på resultaten från studien har Nevisense erhållit en CE-märkning i EU och ett TGA-godkännande i Australien. Scibase inväntar nu även godkännande från det amerikanska läkemedelsverket FDA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062