23948sdkhjf

Diamyd tankar kassan

Tar in 15 miljoner genom riktad emission.
Genom en emission av två miljoner aktier riktad till utländska institutionella investerare har vaccinbolaget Diamyd Medical tillförts 15 miljoner. Emissionen är en följd av ett erbjudande från investerarna att köpa aktierna till priset 7,50 kronor per aktie.

- Kapitaltillskottet i Diamyd Medical är välkommet och medger ytterligare fokusering på partnerskap, säger bolagets vd Anders Essen-Möller i ett pressmeddelande.

När de har registrerats kommer de nya aktierna att utgöra 9,2 procent av kapitalet och 6,6 procent av rösterna i bolaget.

Diamyd utvecklar ett vaccin med samma namn, som testas mot den autoimmuna sjukdomen typ 1-diabetes. Den aktiva substansen i vaccinet är Glutaminsyradekarboxylas isoform 65 k Da, GAD-65. Det är ett autoantigen i kroppen och syftet med vaccinet är att få immunförsvaret att utveckla torerans mot det.

Förhoppningen är att vaccinet ska motverka att de insulinproducerande betacellerna i bukspottskörteln attackeras av immunförsvaret och på så sätt skjuta upp eller rentav förhindra uppkomsten av typ 1-diabetes. Behandlingen testas för tillfället i flera olika kliniska studier. I en av dessa, Diaprev IT 2 , kompletteras vaccinet med antiinflammatoriska vitamin D.

Läs mer om Diamyd.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062