23948sdkhjf

Fortsatt fokus på kliniska studier

Diamyds förlust minskar och bolaget ser fram emot att presentera resultaten från sina kliniska prövningar.
I sin rapport från det andra kvartalet 2015 visar vaccinbolaget Diamyd Medical upp ett resultat efter skatt på -4,1 miljoner kronor. Det kan jämföras med -4,4 miljoner kronor under motsvarande period år 2014.

Resultatet per aktie uppgick till -0,2 kronor (-0,2). Kassaflödet från den löpande verksamheten landade på -3,8 miljoner (-5,1).

I rapporten lyfts det fram att bolagets fokus även fortsättningsvis ligger på att ta fram en ny behandling i vaccinform mot autoimmun diabetes, vilket innefattar typ 1-diabetes och Lada. Den aktiva substansen i diabetesvaccinet Diamyd är Glutaminsyradekarboxylas isoform 65 k Da, GAD-65. Det är ett autoantigen i kroppen och syftet med vaccinet är att få immunförsvaret att utveckla torerans mot det. Förhoppningen är att motverka att de insulinproducerande betacellerna i bukspottskörteln attackeras av immunförsvaret och på så sätt skjuta upp eller rentav förhindra uppkomsten av typ 1-diabetes. Behandlingen testas för tillfället i snart sex olika kliniska studier.

- Närmast presenteras immunologiska sexmånadersresultat, med fokus på immunologiska markörer, från Diabgad-studien med Diamyd i kombination med D-vitamin och ibuprofen. Immunologiska markörer är viktiga att ta del av då de kan ge en tidig anvisning om hur behandlingen påverkar sjukdomsprocessen. De immunologiska resultaten presenteras vid den internationella diabeteskongressen IDS i München den 12-16 april. Metabola resultat, såsom behandlingens effekt på den insulinproducerande förmågan, beräknas kunna presenteras i slutet av detta år, 2015, skriver Anders Essen-Möller i kvartalsrapporten.

Anders Essen-Möller är tillfällig vd för Diamyd tills en ersättare har rekryterats för tidigare vd Peter Zerhouni som i går onsdag tillträdde som vd på forskningsbolaget Index Pharmaceuticals .

Diamyd planerar även en ny studie, EDCR, där 20 barn och ungdomar som nyligen fått typ 1-diabetes ska behandlas med bolagets vaccin i kombination med D-vitamin och etanercept.

Tidigare under veckan genomförde Diamyd en riktad emission som tillförde bolaget 15 miljoner kronor .

Läs mer om Diamyd Medical.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063