23948sdkhjf

Elos köper amerikanskt bolag

Medtechtillverkaren förvärvar Onyx Medical.
Under april ska Elos köp av USA-baserade Onyx Medical vara slutfört. Bolaget är en leverantör av medicinteknik inom ortopedisegmenten trauma och extremiteter. Vid anläggningen i Memphis, Tennessee, arbetar 120 personer.

Genom förvärvet blir det amerikanska företagets verksamhet en affärsenhet inom Eloskoncernen. Onyx ska dessutom användas som en plattform för Elos i USA och kommer, tillsammans med bolagets anläggningar i Sverige, Danmark och Kina, att öka Elos globala närvaro.

- I kombination med vår befintliga verksamhet kommer Onyx att fungera som en lämplig plattform i USA för långsiktig tillväxt på de ortopediska områdena trauma, ryggrad och extremiteter, samt potentiellt andra områden där Elos har en betydande position. Med detta förvärv får Elos en utmärkt plattform inom den nordamerikanska ortopedimarknaden som representerar cirka 50 procent av världsmarknaden, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för Elos, i ett pressmeddelande.

År 2014 hade Onyx Medical en omsättning på motsvarande 138 miljoner kronor och förvärvet förväntas ge en omedelbar positiv effekt på Eloskoncernens resultat per aktie samt på andra nyckeltal. Mer information om förvärvet kommer att redovisas i Elos delårsrapport som ska publiceras 27 april.

Elos tillverkar medicinteknik i form av bland annat dentala och ortopediska implantat och instrument.

Läs mer om Elos.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125