23948sdkhjf

Nya chefer på Lidds

Bengt Norvik och Carl Gustaf Gölander sköter biotechbolagets finanser respektive FoU.
Under föregående vecka meddelade det Helsingborgsbaserade biotechbolaget Lidds att två nya chefer rekryterats: Bengt Norvik som ny finanschef samt Carl Gustaf Gölander, som chef för företagets kliniska forskning och utveckling, FoU.

Bengt Norvik tillträder den 22 april. Han tar över efter Per-Ola Forsberg som har beslutat att lämna sin tjänst som finanschef. Bengt Norvik har sedan tidigare erfarenhet från motsvarande tjänst på andra life science- och forskningsföretag.

Carl-Gustaf Gölander tillträder som FoU-chef den 15 april efter Hans Lennernäs. Han har tidigare arbetat på företag som Orexo, Q-Med, Galderma, där han bland annat ansvarat för FoU, kliniska prövningar och affärsutveckling.

Lidds utvecklar en behandling mot prostatacancer som baseras på företagets egen formulering. Behandlingen, Liproca Depot, består av en pasta som administreras lokalt vid prostatan. Där frisläpper den ett cytostatikum med ett jämnt flöde för att bekämpa prostatacancercellerna.

- Genom rekryteringen av Bengt Norvik och Carl Gustaf Gölander säkrar vi kontinuiteten i den kompetens och erfarenhet som behövs för vår satsning på att utveckla Liproca Depot. Lidds patenterade teknologiplattform ger breda möjligheter att ta fram läkemedel mot fler cancerformer och andra sjukdomar, så bolagets möjligheter är stora även utanför prostataområdet, säger Monica Wallter, som varit vd på Lidds sedan 16 mars 2015 , i ett pressmeddelande.

Bolaget noterades på börslistan First North i juli år 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078