23948sdkhjf

Byter ut halva styrelsen

Lidds vd Monica Wallter är en av tre nya ledamöter som föreslås av Enzymaticas valberedning.
Inför medtechbolaget Enzymaticas årsstämma den 21 april 2015 har valberedningen, bestående av tre huvudägare samt bolagets nuvarande styrelseordförande Christian W. Jansson, föreslagit omval av tre ledamöter och nyval av tre.

De ledamöter som föreslås för omval är Christian W. Jansson, Marianne Dicander och Anders Jungbeck. Nya tillskott som föreslås är Monica Wallter, som är vd på biotechbolaget Lidds sedan 16 mars, och Nils Siegbahn, vd på medtechbolaget Niconovum och ledamot i styrelserna för Sparbanksstiftelsen i Syd Riskkapitalstiftelse och Celltrix.

Ny är även Lennart Nilsson som ska ta över Christian W. Janssons roll som styrelseordförande.

Lennart Nilsson är i dagsläget vd för Crafoordska stiftelsen samt styrelseordförande i Erik Philip Sörenssons Stiftelse. Han har även tidigare varit ordförande i flera styrelser, däribland för Lunds universitet, Gambro och Skåne Gripen. Lennart Nilsson har dessutom erfarenhet från uppdrag som koncernchef för Cardo, Wilhelm Sonesson och Nife Jungner.

Ingen av de föreslagna ledamöterna fanns med i det förslag till ny styrelse som lämnades in i februari av aktieägarna Nordic Consulting Group, Swedish Power by Samuelsson, Kenneth Sandin, Mats Holm och Jonas Forsberg, som tillsammans äger 10,3 procent av Enzymatica.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062