23948sdkhjf

Tar in miljoner inför börsnotering

Genterapibolaget Combigene genomför en nyemission inför sin notering på Aktietorget.
Lundabolaget Combigene inleder i dag onsdag teckningstiden i bolagets nyemission inför en notering på börslistan Aktietorget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget emitterar högst 2,50 miljoner aktier och 1,25 miljoner teckningsoptioner och kommer vid fullteckning att tillföras 12,5 miljoner kronor samt vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna ytterligare 9,38 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionen är garanterad till 6,53 miljoner kronor, motsvarande 52 procent av emissionsbeloppet. Combigene värderas innan nyemissionen till 44 miljoner kronor.

Combigene har genom att kombinera framsteg inom neurovetenskap och modern genteknik utvecklat en behandlingsmetod som i prekliniska studier visat sig kunna förhindra epilepsianfall. Bolaget fokuserar i dagsläget på att vidareutveckla denna behandlingsmetod så att den kan komma epilepsipatienter till godo. Enligt styrelsens bedömning har behandlingsmetoden potential att utvecklas så att den kan användas även mot andra hjärnrelaterade sjukdomar.

I metoden används en virusvektor för genterapi och har hittills visat lovande resultat i försök på epileptiska djur, in vivo. Man har dessutom visat att epileptisk aktivitet kan hämmas i försök med vävnad från mänskliga epilepsipatienter, in vitro, vilket indikerar att behandlingen har potential att fungera även på människor.

Under hösten 2014 avslutades en preklinisk studie där Combigenes genterapiteknik provades på djur utan epilepsi för att testa toxicitet. Resultaten indikerar att behandlingen inte ger några bieffekter.

Combigene har ansökt om patent för sin behandlingsmetod i USA och Europa. Patent utfärdades i USA den 2 december 2014. Beviljandet av ett europeiskt patent publicerades den 17 december 2014.

Bolaget avser att använda kapitaltillskottet för att förbereda ansökningar om att få genomföra kliniska studier samt för att bibehålla en bra utveckling av bolagets verksamhet. Det första steget är att slutföra utformningen av den virala vektorn och att utföra slutliga toxikologiska tester innan en klinisk fas I-studie på epilepsipatienter inleds 2017.

Teckningstiden i emissionen löper från 8 till 22 april. Teckningskursen är tio kronor för en unit, vilken består av två aktier och en teckningsoption. Det motsvarar fem kronor per aktie då teckningsoptionerna ges ut vederlagsfritt. Bolaget har innan emissionen 8,84 miljoner aktier. Första handelsdag på Aktietorget beräknas bli den 25 maj.

En teckningsoption berättigar till teckning av en aktie till teckningskursen 7,50 kronor. Teckningsoptionen kan utnyttjas under två tillfällen, det första tillfället är 12 till 21 oktober 2015 och det andra tillfället 8 till 17 februari 2016.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063