23948sdkhjf

Norskt bolag till First North

Biotechbolaget Nattopharma siktar in sig mot svenska börsen och planerar två emissioner.
Biotechbolaget Nattopharma är i dagsläget noterat på börslistan Oslo Axess. Nu planeras en sekundärnotering på svenska Nasdaq First North Stockholm. Beräknad första handelsdag är 15 maj 2015.

Syftet med den svenska noteringen är att öka antalet aktieägare i bolaget.

- Den svenska kapitalmarknaden har betydligt fler bioteknikbolag noterade och detta har skapat större kunskap om bioteknikinvesteringar, skriver Nattopharma i ett pressmeddelande.

I samband med att bolaget skickar in en ansökan om börsnotering på First North så planeras även två emissioner. Den ena, en spridningsemission, ska genomföras i Sverige. Det kommer att vara en offentlig emission utan företrädesrätt för befintliga aktieägare, då syftet är att utöka antalet ägare i bolaget. Teckningskursen ligger på 14 norska kronor per aktie, motsvarande drygt 15 svenska kronor, och teckningsperioden förväntas sträcka sig mellan 14 april-5 maj.

Genom emissionen hoppas bolaget på att kunna ta in mellan tio och 25 miljoner norska kronor, vilket motsvarar 10,8-27 miljoner svenska kronor.

Den andra planerade emissionen, en företrädesemission, ska tillföra bolaget motsvarande 21,6-27 miljoner kronor. Den kommer att genomföras i Norge, med samma teckningskurs och förväntade tidsperiod som den svenska spridningsemissionen. Varje befintlig aktie ger drygt 0,13 teckningsrätter och en teckningsrätt ger möjligheten att teckna en ny aktie.

Nattopharma utvecklar och säljer behandlingar baserade på vitamin K2. Bolagets kundkrets utgörs av vitamin-, kosttillskotts- och functional foods-tillverkare. Syftet med de pengar som tas in genom emissionerna är att få rörelsekapital för att lansera bolagets kosttillskott Mena Q7 Pure samt för att inleda en preklinisk studie med läkemedelskandidaten Mena Q7.

Den svenska emissionen syftar även till att få minst 300 nya aktieägare som tecknar aktier för minst 500 euro, motsvarande 4 660 kronor. Det är ett krav som Nattopharma behöver uppfylla för att få listas på First North.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079