23948sdkhjf

Karo Bio köper Umeåbolag

Förvärvar forskningsbolaget Tanomed, som har utvecklat en nässpray mot förkylningar.
Karo Bio förvärvar 100 procent av aktierna i Tanomed för 20 miljoner kronor genom en apportemission. Styrelsen i Karo Bio har ett bemyndigande från årsstämman att emittera upp till 10 procent av det registrerade aktiekapitalet.

Förvärvet kommer att ge Karo Bio tillgång till en ny produkt för att lindra och förebygga förkylningsförloppet genom att förstärka kroppens eget försvar att bekämpa förkylningsvirus.

Den patenterade tekniken bygger på svensk forskning kopplad till Umeå universitet. Produkten kombinerar enzymet glukosoxidas med glukos för att producera väteperoxid lokalt i näsan och på så vis motverka rhinovirusinfektioner och andra virala och bakteriella patogener. Väteperoxid produceras också naturligt av bakterier i näsan.

Flera kliniska studier visar att tidig behandling förhindrar eller förkortar sjukdomsförloppet.

– Denna produkt har stor potential internationellt. Vi räknar med att en marknadsintroduktion kan ske inom 1-1,5 år, säger Anders Lönner, styrelseordförande Karo Bio, i ett pressmeddelande.

Karo Bio har siktet inställt mot att bredda verksamheten till att omfatta mer marknadsnära projekt och produkter. Bolaget är baserat i Huddinge och är noterat på Nasdaq Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078