23948sdkhjf

Elekta får USA-order

Strålterapibolagets aktie stiger i samband med en order av flera cancervårdslösningar till Providence Health & Services.
Blankarfavoriten Elekta, som fick sig en skäppa kritik i form av en säljrekommendation i måndagens Dagens Industri mot bakgrund av svag tillväxt i inte minst Nordamerika de senaste kvartalen, steg fem procent under morgonen efter en avisering av en av allt att döma stor order från USA.

Hur stor framgick inte av pressmeddelandet, men ir-chefen Tobias Bülow betecknade ordern som "betydande" i ett mail till Nyhetsbyrån Direkt. Den gäller ett flertal cancervårdslösningar, inklusive flera linjäracceleratorer, som har beställts av hälso- och sjukvårdssystemet Providence Health & Services. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ordern omfattar "ett brett utbud av utrustning, mjukvara och tjänster" från Elekta, heter det utan att något belopp anges.

Vidare anges att ordern inkluderar flera strålterapisystem av typen Versa HD, Elektas mest avancerade linjäraccelerator, och uppgraderingar, onkologiinformationssystem samt fleråriga serviceavtal för organisationens sjukhus, kliniker och andra hälsovårdsmottagningar i Washington, Alaska, Kalifornien, Montana och Oregon.

Läs mer om Elekta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078