23948sdkhjf

Recipharm investerar i Synthonics

Köper aktier för 17,6 miljoner och ingår samarbete med den amerikanska läkemedelstillverkaren.
Kontraktstillverkaren Recipharm har köpt aktier till ett värde av två miljoner dollar, motsvarande 17,6 miljoner kronor, i amerikanska Synthonics. Detta köp kan följas upp av aktier för ytterligare två miljoner dollar om Synthonics uppnår vissa milstolpar som väntas under år 2016.

Recipharm och Synthonics har dessutom ingått ett avtal om gemensam utveckling, ett så kallat Joint Development Agreement. Genom avtalet får Synthonics tillgång till Recipharms expertis inom läkemedelsutveckling, marknadsföring och tillverkning. Detta i utbyte mot en royaltybetalning kopplad till vissa av företagets projekt.

Synthonics är baserat i delstaten Virginia i USA och bedriver verksamhet inom identifiering av måltavlor för nya behandlingar samt utveckling och licensiering av läkemedel. Bolaget utvecklat en teknik för att påverka läkemedels egenskaper, exempelvis deras effekt och stabilitet, genom att fästa metaller vid den aktiva substansen.

- Den här affären stärker vår närvaro i USA och bygger vidare på vårt befintliga samarbetsavtal med Synthonics. Dessutom ger den oss tillfälle att ta del av framgången av Synthonics metallkoordineringsteknologi, som vi menar kommer att utgöra ett attraktivt och kostnadseffektivt sätt att skapa patenterbara läkemedel och som kan hantera svåra utmaningar inom läkemedelsabsorption och administration. Vi anser att samarbetet kommer att förstärka våra möjligheter att erbjuda kunderna intressanta lösningar vad gäller administrationen av läkemedel, säger Carl-Johan Spak, Executive Vice President Technology and Development på Recipharm.

I samband med aktieförvärvet tar Carl-Johan Spak plats i Synthonics styrelse.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078