23948sdkhjf

Brighter tankar kassan

Inleder teckningsperioden i sin emission, som kan följas upp av en överteckningsemission.
I dag fredag 17 april inleds teckningsperioden i medtechbolagets Brighters företrädesemission. Teckningstiden går ut den fjärde maj.

Emissionen ger möjlighet till teckning av units, bestående av aktier och teckningsoptioner, till ett värde om cirka 16,3 miljoner kronor. I den har de aktieägare som var registrerade den 14 april tilldelats en uniträtt per befintlig aktie. Fem uniträtter ger i sin tur rätten att teckna en unit, som består av fyra nya aktier och en teckningsoption. Kursen för en unit är 4,80 kronor, vilket motsvarar 1,20 kronor per aktie.

Företrädesemissionen är säkerställd till 83,5 procent genom teckningsförbindelser och avsiktsförklaringar från befintliga aktieägare samt ett garantikonsortium. Om den blir övertecknad kommer Brighter att följa upp den med en överteckningsemission som kan tillföra bolaget ytterligare tre miljoner kronor. Företaget kan även tillföras ytterligare mellan 4,8-12,1 miljoner, om teckningsoptionerna i båda emissioner utnyttjas till fullo.

Brighter utvecklar en kombinationsprodukt för diabetespatienter. Produkten, Brighter One, kan dosera och administrera insulin samt registrera doser och tidpunkter för behandling för att underlätta uppföljning för både patient och behandlande läkare. Nästa generation av produkten ska enligt företaget även vara anpassad för framtidens eHälsosystem.

I mars 2014 noterades Brighter på Stockholmsbörsens tillväxtlista First Nort h.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062