23948sdkhjf

Framåt för Neurovive i fas II

Fas II-studien Chic går in i nästa fas när läkemedelskandidaten Neurostat mot traumatiska hjärnskador passerar säkerhetsutvärdering.
I bioteknikbolaget Neurovives kliniska fas II-studie Chic , Copenhagen Head Injury Ciclosporin Study, testas två olika doser av läkemedelskandidaten Neurostat, med den aktiva substansen cyklosporin-A, på patienter med traumatisk hjärnskada.

Studien utförs vid Rigshospitalet i Köpenhamn. Den saknar en jämförande placebogrupp och fokus ligger på säkerhet och farmakokinetik. Genom sekundära analyser kommer även behandlingens effekt utvärderas.

Hittills har tio patienter rekryterats till Chic-studien. Alla dessa tio har erhållit samma behandlingsdos och enligt en deltidanalys som utförts av en oberoende medicinsk kommitté bedöms behandlingen vara säker.

Nu är nästa steg för Neurovive att rekrytera tio nya patienter till studien, som ska behandlas med en högre dos av Neurostat. Bolaget meddelar dessutom att arbetet har inletts med att designa och planera en kommande fas III-studie med Neurostat.

Neurovive Pharmaceutical fokuserar på produkter inom mitokondriell medicin. Neurostat utvecklas för behandling av måttliga eller svåra traumatiska hjärnskador, en indikation som läkemedelskandidaten fått särläkemedelsstatus för i både EU och USA.

En annan läkemedelskandidat är Ciclomulsion som för tillfället utvärderas i kliniska fas III-studier med fokus på skydd av hjärtat, njurarna och hjärnan i samband med akuta skador. Behandlingen verkar genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna mot stress.

I går måndag meddelade Neurovive att företaget har etablerat ett dotterbolag i franska Lyon som ett steg i ett utökat samarbete kring hjärtrelaterade sjukdomar och strokebehandling.

Läs mer om Neurovive.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063