23948sdkhjf

Senzime köper MD Biomedical

Kompletterar portföljen med Umeåbolagets mikrodialysprob Onzurf.
Analysföretaget Senzime förvärvar Umeåbaserade MD Biomedical, ett bolag som utvecklat och patenterat produkter för mikrodialys. Senzime betraktar förvärvet som strategiskt och det möjliggör för bolaget att erbjuda ett komplett patientmonitoreringssystem med inriktning mot intensivvården.

Förvärvet finansieras genom nyemitterade aktier i Senzime. Köpeskillingen uppgår till 200 000 nyemitterade Senzime-aktier som erläggs vid förvärvstillfället samt maximalt ytterligare 200 000 nyemitterade aktier vid uppnådda milstolpar.

Senzimes affärsidé är att kontinuerligt och automatiskt mäta analyter i komplicerade biologiska vätskor som blod, plasma och mjölk. År 2014 lanserade företaget produkten Biosenz för mätning av glukos och laktat i bland annat cellodlingar.

- Genom förvärvet tar vi ett stort kliv framåt och skapar förutsättningar att kommersialisera ett komplett patientmonitoreringssystem baserat på mikrodialys. Den kliniska marknaden eftersöker system som möjliggör kontinuerlig monitorering av biomarkörer i blod och vävnad för att snabbare detektera postoperativa komplikationer och styra interventioner. Vi ska fylla det tomrummet och marknadspotentialen är stor. Bara i Sverige genomförs årligen tiotusentals canceroperationer där effektivare monitoreringssystem efterfrågas för att minska antalet smärtsamma och dyrbara komplikationer, säger Lena Söderström, vd för Senzime, i ett pressmeddelande.

MD Biomedical grundades 2011 och har utvecklat och patenterat Onzurf, en ny generation av mikrodialysprob, kateter, som ger möjlighet till organspecifik monitorering av exempelvis tarm, lever och hjärta postoperativt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078