23948sdkhjf

Scibase till börsen

I juni tar medtechbolaget klivet in på First North.
Det Stockholmsbaserade diagnostikföretaget Scibase säljer instrumentet Nevisense för tidig och objektiv, icke-visuell diagnosticering av hudcancerformen malignt melanom. Där används elektrisk impedansspektroskopi, EIS, för att mäta motståndet i hudvävnad. På så vis kan misstänkta leverfläckar analyseras för att detektera sjukdom. Tekniken grundas på forskning från Karolinska institutet.

I juni planerar Scibase en notering på Stockholmsbörsens tillväxtlista First North. I samband med detta ska bolaget emittera nya aktier. Där har bolagets huvudägare åtagit sig att delta med totalt 50 miljoner kronor. Mer information om börsnoteringen och emissionen kommer att offentliggöras i ett senare skede.

Syftet med de pengar som ska tas in är att finansiera processen med att få ett marknadsgodkännande i USA för Nevisense samt att utöka försäljningen i Europa och Australien, där instrumentet redan är godkänt. Bland annat planeras lansering på nya marknader under året. På agendan ligger även en vidareutveckling av Nevisense.

I mars rekryterades Tobias Bergenblad som ny global försäljningschef till Scibase.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062