23948sdkhjf

Han tar över klubban på MVA

Søren Bregenholt från Novo Nordisk är ny styrelseordförande för Medicon Valley Alliance.
I samband med årsstämman för den dansk-svenska life science-organisationen Medicon Valley Alliance valdes Søren Bregenholt, Corporate Vice President, External Innovation and Stakeholder Relations för danska Novo Nordisk, till ny styrelseordförande. Han ersätter Eva Östling, vd för Visita, som inte ställde upp för omval. Som vice ordförande återvaldes professor Morten Sommer från DTU.

Ambitionen är nu att Medicon Valley Alliance ska fortsätta arbetet med att sätta life science-klustret på agendan och i högre grad än tidigare leva upp till de förväntningar och behov som ställs av de forskningsinstitutioner, företag och regioner som ingår i medlemskretsen, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

- Efter en lite turbulent vår ska vi nu styra in Medicon Valley Alliance på lugnare vatten. Vi inväntar fortfarande resultatet av den stora diskussionen tvärs över sundet gällande ” Greater Copenhagen ”. Från både dansk och svensk sida finns det dock fortsatt uppbackning för att använda Medicon Valley Alliance som ramen för att stärka nätverken, vilket är viktigt för att potentialen i det regionala life science klustret ska kunna nyttjas optimalt, säger Søren Bregenholt.

Nu fortsätter arbetet med en ny strategi för MVA och resultatet ska presenteras för den nya styrelsen snarast möjligt.

Läs mer på kemivarldenbiotech.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078