23948sdkhjf

Aerocrine diskuterar uppköp

Aktien rusade under gårdagen, när bolagets vd bekräftade pågående samtal om uppköp av Aerocrine.
I går måndag meddelade medtechbolaget Aerocrine att företaget för tillfället för ”preliminära diskussioner med en tredje part om ett offentligt uppköpserbjudande avseende Aerocrine.” Bolaget meddelade vidare att det inte finns någon garanti för att ett erbjudande kommer att lämnas. Det är inte heller säkert vad ett eventuellt erbjudande skulle ha för villkor.

Ytterligare information kommer att offentliggöras i sinom tid, heter det vidare.

I en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt under gårdagen sade Aerocrines vd Scott Myers att bolaget mottog sin budpropå mycket nyligen.

- Jag skulle säga att det var mycket nyligen, säger han.

Var du överraskad över budpropån?

- Nej, jag var inte överraskad.

Scott Myers vill inte närmare gå in på vad för slags bud det rör sig om:

- De har uttryckt intresse för oss, fastlår han enbart.

Vd vill inte heller kommentera vilket bolag som ligger bakom förvärvsinviten.

När tror du ni har mer att säga om detta?

- Det bestämmer inte jag. Det är upp till styrelsen.

Finns det någon prislapp?

- Nej, det gör det inte.

Aerocrine stängde dock ned 1,9 procent efter att under fredagen ha rusat 38 procent på börsen. Det var då främst större amerikanska banker som nettoköpte till höga volymer, vilket enligt Redeye tydde på att budspekulationer drev aktien.

Aerocrine utvecklar och säljer medicinteknik för mätning av kväveoxid i utandningsluften, Fractional exhaled Nitric Oxide, Feno. Instrumenten – Niox Vero och Niox Mino – kan användas för att uppskatta förekomsten av inflammation i luftvägarna vid exempelvis astma.

Under söndagen lanserades mätinstrumentet Niox Vero i Japan. Försäljningsstarten i Japan följer introduktionen på marknaderna i USA och Europa.

- Nuvarande försäljning av instrumentet Niox Mino, som lanserades i Japan i november 2013, har varit över förväntan så här långt och nu gör Niox Vero sällskap med Niox Mino som de enda instrumenten för Feno-mätningar godkända av PMDA för försäljning i Japan, säger Torben Thölix som är ansvarig för internationell försäljning på Aerocrine, i ett pressmeddelande.

Aerocrine samarbetar med Panasonic Healthcare i utvecklingen och tillverkningen av Niox Vero.

Läs mer om Aerocrine.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063