23948sdkhjf

De ska hjälpa Scibase

Dermatologiexperterna Allan Halpern, David Elde, Scott Menzies, Josep Malvehy och Holger Hänßle tar plats i medtechbolagets nya vetenskapliga råd.
Det Stockholmsbaserade diagnostikföretaget Scibase, som tar klivet in på First North i juni , inrättar ett vetenskapligt råd med fem dermatologiexperter.

Scibase säljer instrumentet Nevisense för tidig, objektiv och icke-visuell diagnosticering av hudcancerformen malignt melanom. Där används elektrisk impedansspektroskopi, EIS, för att mäta motståndet i hudvävnad. På så vis kan misstänkta leverfläckar analyseras för att detektera sjukdom.

Syftet med det nya vetenskapliga rådet är att ge bolaget stöd i vidareutvecklingen av Nevisense samt i utvecklingen av nästa generation av instrumentet. Rådet ska dessutom ge bolaget råd i genomförandet av framtida kliniska studier.

I rådet sitter Allan C. Halpern, chef för den dermatologiska enheten på Memorial Sloan-Kettering Cancer Center i New York, David E. Elde, professor inom patologi och laboratoriemedicin på Pennsylvania Universitetets universitetssjukhus, Scott W. Menzies, professor inom dermatologi och chef på Sydney Melanoma Diagnostic Centre, Josep Malvehy, chef på melanom-enheten på universitetssjukhuset i Barcelona samt Holger Hänßle, överläkare på Universitetskliniken i Heidelberg.

- Nu när vi har en färdig produkt i form av Nevisense ökar vårt fokus på att bygga en stabil grund för framtiden. Vårt vetenskapliga råds samlade kunskaper och erfarenheter inom dermatologin är ovärderliga för att driva vår produkt och vårt bolag framåt och vi är glada över deras stöd. Med börsnoteringen vill vi ta in det kapital som vi behöver för att utöka marknadsföringen och försäljningen. Nevisense bidrar till en säkrare och mer effektiv detektion av hudcancer vilket gagnar både sjukvården och patienterna, säger Simon Grant, vd på Scibase, i ett pressmeddelande.

Scibases teknik grundas på forskning från Karolinska institutet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14