23948sdkhjf

Hon sköter KI:s internationella samarbeten

Maria Masucci är ny vicerektor för internationella frågor på det medicinska universitetet.
Maria Masucci är professor i virologi vid institutionen för cell- och molekylärbiologi, CMB, vid Karolinska Institutet, KI, och i mitten av april meddelade Karolinska Institutet att hon utsetts till universitetets vicerektor för internationella frågor. Det är en nyinsatt funktion där har hon i uppgift att vidareutveckla KI:s strategi för internationalisering.

- Karolinska Institutet har redan viktiga internationella samarbeten, men vi behöver skapa fler långsiktiga allianser med ledande internationella universitet och forskningsinstitut. På så vis kan Sverige och Karolinska Institutet nå högre kvalitet i både utbildning och forskning och snabbare omsätta resultat i innovationer och nya behandlingar, säger Maria Masucci i ett pressmeddelande.

I grunden är hon läkare. Efter sin examen från Universitet i Ferrara, Italien, år 1977 kom Maria Masucci till KI där hon har forskat på tumörbiologi, med särskilt fokus på hur infektionssjukdomar kan orsaka cancer. Genom sin forskning har hon skaffat sig erfarenhet av internationella kontakter, i Italien, Tyskland, och Kina.

Förutom KI har Maria Masucci haft en professur vid Lunds universitet samt varit gästforskare vid MIT och Harvard i Boston, USA, vid brittiska University of Birmingham samt vid Amsterdambaserade The Netherland Cancer Institute.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063