23948sdkhjf

Senzime tankar kassan

Tar in tio miljoner genom riktad emission.
Analysföretaget Senzime har genomfört en emission som tillför bolaget tio miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionen riktades till två nya investerare som fick teckna aktier till kursen 4,42 kronor per aktie.

Syftet med emissionen var att snabbt utöka ägarbasen samt att ta in pengar. Den ökade kassan ska bland annat användas till att finansiera verksamheten i det nyligen förvärvade Umeåbolaget MD Biomedical . Köpeskillingen i förvärvet landade på 200 000 nyemitterade Senzime-aktier samt maximalt ytterligare 200 000 nyemitterade aktier vid uppnådda milstolpar.

- Vi har precis förvärvat MD Biomedical som skapar förutsättningar att kommersialisera ett komplett patientmonitoreringssystem baserat på mikrodialys på en stor och växande marknad. Genom den riktade nyemissionen stärker vi även vår finansiella ställning vilket sammantaget flyttar fram vår position på flera fronter, säger Lena Söderström, vd för Senzime, i ett pressmeddelande.

MD Biomedical grundades 2011 och har utvecklat och patenterat Onzurf, en ny generation av mikrodialysprob, kateter, som ger möjlighet till organspecifik monitorering av exempelvis tarm, lever och hjärta postoperativt.

Senzimes affärsidé är att kontinuerligt och automatiskt mäta analyter i komplicerade biologiska vätskor som blod, plasma och mjölk. År 2014 lanserade företaget produkten Biosenz för mätning av glukos och laktat i bland annat cellodlingar.

Läs mer om Senzime.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156