23948sdkhjf

Scibase tecknar avtal i Österrike

Ingår samarbete för distribution av sitt instrument för diagnostik av hudcancerformen malignt melanom.
Det Stockholmsbaserade diagnostikföretaget Scibase, som tar klivet in på First North i juni, har tecknat ett nytt distributionsavtal i Österrike.

Det nya avtalet har tecknats med den Wienbaserade distributören Intramed Handels Ges. Det gäller marknadsföring och försäljning riktad mot privata dermatologer i Österrike. Enligt bolaget arbetar cirka 40 procent av landets dermatologer privat.

Scibase säljer instrumentet Nevisense för tidig, objektiv och icke-visuell diagnosticering av hudcancerformen malignt melanom. Föregående vecka meddelade bolaget att det har inrättat ett nytt vetenskapligt råd med fem dermatologiexperter för att vidareutveckla Nevisense och ta fram nästa generation av instrumentet.

- Med detta avtal har vi kommit ett steg längre i vår pågående globala expansion och kommersialisering. Initialt fokuserar vi på att etablera vår metod inom den privata sjukvården i Österrike eftersom det kan ta längre tid att etablera nya tekniker i den offentliga sektorn. Vi ser en stor potential och intresse för Nevisense i Österrike, säger Simon Grant, vd på SciBase.

Tekniken i Nevisense grundas på forskning från Karolinska institutet. Där används elektrisk impedansspektroskopi, EIS, för att mäta motståndet i hudvävnad. På så vis kan misstänkta leverfläckar analyseras för att detektera sjukdom.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063