23948sdkhjf

Genovis tappar vd

Vice vd Fredrik Olsson tar över chefsrollen när Sarah Fredriksson flyttar till dotterbolaget Geccodots.
Sarah Fredriksson är grundare till och vd för det Lundabaserade laboratorieteknikföretaget Genovis, som utvecklar och säljer enzymer för utveckling och kvalitetskontroll av biologiska läkemedel. Den 5 maj, på Genovis årsstämma, lämnar hon över sin roll till bolagets vice vd Fredrik Olsson.

I grunden är Fredrik Olsson civilingenjör. Han har arbetat på Genovis sedan år 2002. Där har han hjälpt till med uppbyggnaden av bolaget.

- Som vice vd har han framförallt arbetat med affärsutveckling, marknad och försäljning. Fredrik kommer med sina goda ledaregenskaper att bidra till Genovis fortsatta expansion och kommersiella utveckling, säger Sarah Fredriksson i ett pressmeddelande.

Sarah Fredriksson lämnar dock inte bolaget helt och hållet. Hon kommer att finnas kvar inom Genoviskoncernen med ansvar för dotterbolaget Geccodots, som använder sig av nanoteknik för att utveckla en ny typ av kontrastmedel för medicinsk avbildning. Genovis styrelse har beslutat att Geccodots ska avskiljas från bolaget för att öka fokus på kärnverksamheten. Det innebär att Geccodots nu kommer att finansieras via externa medel och Sarah Fredriksson ska arbeta med att få en stabil finansiering på plats samt på den kommersiella utvecklingen.

I samband med årsstämman föreslår valberedningen att Sarah Fredriksson tar över som ny styrelseordförande i Genovis.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078