23948sdkhjf

Uppåt för Recipharm

Hade ännu ett starkt kvartal och fortsätter satsa på förvärv.
Det fjärde kvartalet 2014 var det med högst omsättning hittills för kontraktstillverkaren Recipharm. Rekordet höll dock inte i sig länge. I sin rapport från det första kvartalet 2015 visar bolaget upp en nettoomsättning som landade på 873,2 miljoner kronor, vilket kan jämföras med 578 miljoner under motsvarande period förra året.

- Försäljningen är i linje med förväntningarna, med en organisk försäljningstillväxt i lokal valuta på 0,5 procent. Försäljningen exkluderat 2014 års förvärv, var den högsta någonsin för det första kvartalet, till och med högre än det mycket starka jämförelsekvartalet 2014. Förvärven som slutfördes i det föregående kvartalet utvecklas väl och integrationen går enligt plan. De medför en försäljningsökning med 47 procent för kvartalet, skriver bolagets vd Thomas Eldered i rapporten.

Resultatet efter skatt landade på 121 miljoner kronor kvartalet (55) och resultatet per aktie blev 2,74 kronor (2,16). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 148 miljoner kronor (57).

- Efter en betydande minskning av skuldsättningen under kvartalet, har vår nettoskuld i förhållande till ebitda förbättrats till 2,1 från 2,9 vid årsskiftet. Det ska ses som ett bevis på vår finansiella kapacitet att fullfölja de förvärvsmöjligheter vi för närvarande utvärderar.

- Fastän förvärv kommer fortsätta vara en mycket viktig del av vår tillväxt strategi, driver vi flertalet lovande teknologi- och produktutvecklingsprojekt, vilket inkluderar samarbeten och partnerskap med andra företag. Dessa projekt förväntas bidra till vår organiska tillväxt och lönsamhet framöver.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078