23948sdkhjf

Tankar kassan för kliniska studier

Neurovive tar in 70 miljoner genom en nyemission för kliniska studier samt marknadslansering av läkemedelskandidaten Ciclomulsion.
Under eftermiddagen i går torsdag meddelade Neurovive Pharmaceutical att bioteknikbolaget ska genomföra en riktad nyemission. Genom den tillförs bolaget 70 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader.

Nyemissionen omfattar drygt 1,6 miljoner nya aktier och har riktats till en begränsad krets institutionella kvalificerade investerare i USA, till ett pris av 42,50 kronor per aktie genom en så kallad private placement.

Likviden från nyemissionen ska framför allt användas för att förbereda klinisk prövning av läkemedelskandidaten Ciclomulsion i USA samt marknadslansering av produkten i Europa. Bolaget uppskattar att cirka 80 procent av likviden kommer att användas till dessa två projekt och resterande del för prekliniska studier av NVP019 för att kunna ge första dosen till människa.

I förhållande till den genomsnittliga aktiekursen dagen före beslutet att emittera nya aktier motsvarar teckningskursen en rabatt om cirka 15,2 procent.

Neurovive Pharmaceutical fokuserar på produkter inom mitokondriell medicin. Ciclomulsion är en av dessa och verkar genom att skydda cellernas kraftverk mitokondrierna mot stress. Produkten utvärderas för tillfället i kliniska studier med fokus på skydd av hjärtat, njurarna och hjärnan i samband med akuta skador.

Läs mer om Neurovive.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109